Ha kitöltöd az alábbi mezőket, akkor időben fogsz tudni az aktuális programjaimról.

Vezetéknév: Keresztnév: E-mail cím:

1. kép - Nyári tábor

 lany_eloredol.gif

Nyári tábor      Első film a tavalyi táborról! Második film a nyári táborról 


IDÉN 2020-ban NEM LESZ nyári tábor!

                  

Utolsó, 2014 júliusban zajló mesepedagógiai táborunk nagyon jól sikerült!

6-12 éves gyerekek számára tartottuk Laurence Bergeot-Veréb francia művésznővel és Héjja Zsuzsanna fejlesztő pedagógussal.

 

A tábort egy szép kertes villában tartotottuk a Hüvösvölgyben, a Tárogató lejtőn (61-es villamossal Vadaskerti utca megállónál) - más a helyszín mint a filmen, de hasonlók az adottságok!-, az erdő mellet.

 

A táborban a gyerekeik javaslaiból kiindulva dolgozunk fel egy mesét sok féle módon, abból a célból, hogy a gyermek gazdag érzelmi és másféle intelligenciája és érzékszerve legyen érintve : énekléssel, mondókázással, sok sok mozgással, művészi -képzőművészet és ritmikus- tevékenységgel (érintés, látás, hallás), drámajátékkal, népjátékkal mélyültünk bele a mese világában ami természetesen csak rólunk szól!..

 

Egészséges tizórait ettünk (francia sajtok, teljeskiörlésű lisztböl való fa.pngkenyér, idei gyümölcs) és uzsonnát (teljeskiörlésű lisztböl való kenyér, fekete csokoládé, lekvár, idei gyümölcs, palacsinta is volt egyszer!) és egy finom ebédet. Mindezt nyugodtan asztalnál ülve fogyasztjuk el, nem sietünk. A franciák számára az evés egy fontos tevékenység. Ebéd után együtt lazítunk, lágy zenével, relaxációs, megnyugató szövegekkel. Minden egyes gyerek belejön a relaxációba és megszereti ezt!

 

festes.pngA lényeg számunkra a harmonikus együttlét, szabályait első napon megbeszéljük és következetesen ismételjük. Mindenki dicséretet kap amikor betartja e szabályokat (dicsérni, ezt csináljük a legtöbbet!).

A gyerekekkel franciául és amikor szükséges magyarul beszélünk. Olyan hét is lesz ahól csak franciául beszélők jönnek és így egy nyelven beszélünk csak. A gyermekek számára élmény más hátterű, más nyelvű társal találkozni! A magyarok közül mindenki tanul franciául a tábor alatt. Jött például egy kisfiu az utolsó táborból, aki annak ellenére hogy egy szót se tudott franciául, már második nap odajött, hogy ő csak franciául fog kérni lekváros kenyeret.

Ha úgy alakul, lesz előadás és ha szeretnél részt venni benne, franciául szólalsz meg a közönség elött!

 

Egy ilyen tábor megerősíti a francia nyelv és kultúra iránti

érdeklődést, fokozza a nyelvtanulási motivációt, azon túl, hogy a gyerekek egy befogadó és barátságos közösségben töltöttek egy hetet.

 

A tábor ára : 40 000 forint étkezésekkel együtt, 35 000 forint anélkül, 36 500 illetve 31 500  a második gyerek részére.

 

A tábor menete, tájékoztató jellegű, a gyerekek ritmusához igazzitjuk :

 

9-9.30 érkezés, szabadon játszunk a kertben

9.30-10.30  foglalkozás

10.30 10.50  egészséges  tízórai együtt asztalnál

10.50- 12 óra foglalkozás

12.00-12.30 szabadon játszunk a kertben

12.30- 13.15 egészséges helyszínen főzőtt ebéd

13.15- 13.35 csoportos relaxácio vezetésemmel, aki elalszik továbbra is aludhat.

13.40- 14.20  foglalkozás

14.20-15.00 uzsonna együtt asztalnál és szabad játék a kertben

15.00-15.30  foglalkozás

15.30 - 16 óra szabad játék a kertben, annak aki akarja foglalkozás folytatása

1. kép - Nyári táborutazó galamb és a városi egérDes céréales, de bons produits de la campagne..egyik mókus5. kép - Nyári táborLazítunk!7. kép - Nyári táborfélelmetes pók!muzsikáló szünetmásik mókus.Együtt festünkMilyen szép a villamosUzsonnaszünetVidéki egereknek a környezeteA városi egerek környezeteez az előadásnak a meneteUtolsó délután, emlérajzot készítünk a táborrólmindenki máshova néz..előadás elött, a zsinort a földre rögzítjük.Mókus
Francitanulás Színjátszókör Meseóra Nyári Tábor Francia séta a városban

 

lablec.png

 

Karády Estelle: karadest@gmail.com - 06-20-373-9185.

Az összes foglalkozásokat Újlipótvárosban a Tátra utcában a Margit híd pesti hídfőjénél tartom.

footer_bottom.gif

franciatanulás gyerekeknek, francia nyelvtanulás óvodásoknak, iskolásoknak, franciatanár ovisoknak, franciául beszélni gyerekbarát francia színjátszókör gyerekeknek, színjátszás franciául, játékos francia nyelvű foglalkozás ingyenes francia meseóra, francia mesedélután, baba francia, francia nyelv kisbabának, nyelvtanulás babának francia tábor, francia nyári tábor gyerekeknek, ovisoknak, iskolásoknak francia nyelvi tábor

 

Honlapkészítés: honlapkészítés